Netflix verhoogt prijzen in Nederland & België

Netflix verhoogt per direct de prijzen van abonnementen in Nederland en België. Het is de eerste prijsverhoging sinds 2021. Ben je benieuwd wat je gaat betalen voor je Netflix-abonnement? Watkost.nl zocht het voor je uit.
Netflix verhoogt prijzen

Netflix voert prijsstijging per direct door

Netflix kondigde op 9 mei de prijsstijging aan en deze wordt direct doorgevoerd voor alle abonnementhouders in Nederland en België. Dat is opvallend, omdat de meeste streamingdiensten een prijsstijging ruim van tevoren aankondigen. Zo kondigde Viaplay haar prijsstijging al weken van tevoren aan.

Toch komt de prijsstijging die Netflix nu doorvoert niet geheel onverwacht. In veel landen gingen Netflix-gebruikers eind vorig jaar al meer betalen. De prijsstijging in Nederland en België komt dus relatief laat.

Wat ga je nu betalen voor je Netflix-abonnement? 👇

Hoeveel meer je maandelijks gaat betalen, verschilt per abonnement. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende Netflix-abonnementen met daarbij het bedrag dat je voorheen per maand betaalde en de nieuwe, maandelijkse prijs:

Netflix-abonnement

Oude prijs

Nieuwe prijs

Basic

€7,99

€8,99

Standaard

€11,99

€13,99

Premium

€15,99

€18,99

Het Basic-abonnement wordt €1 duurder en kost nu €8,99 per maand. Het Standaard abonnement wordt €2 duurder en daar betaal je nu €13,99 voor. Het Premium-abonnement maakt de grootste prijsstijging door: die wordt €3 duurder en kost nu €18,99 per maand.