Wat kost 1 kWh bij Essent? (2024)

Denk je erover om een energiecontract af te sluiten bij Essent? Of heb je nu al een contract bij Essent? En ben je benieuwd wat je nu eigenlijk voor 1 kWh stroom bij Essent betaalt? Ontdek het hier!
Wat kost 1 kWh bij Essent?
In dit artikel:
Dit moet je weten:

Stroomprijs Essent voor nieuwe klanten

Als je een nieuw contract afsluit bij Essent, betaal je de stroomprijzen die op dat moment gelden. De prijs voor 1 kWh stroom is in 2024 flink gedaald doordat de energiebelasting daalt en ook de inkoopprijzen lager zijn geworden. Als je een tijdje geleden bij Essent of een andere energieleverancier een vast contract hebt afgesloten, dan is de kans groot dat je hogere tarieven betaalt dan de actuele stroom- en gasprijzen.

Op dit moment, in mei 2024 betalen nieuwe Essent-klanten €0,38 voor 1 kWh stroom.

Kosten 1 kWh voor Essent-klanten met zonnepanelen

Als je zonnepanelen hebt en opgewekte energie niet gebruikt, krijg je een terugleververgoeding bij energiemaatschappijen. Ook Essent betaalt klanten met zonnepanelen een terugleververgoeding. Op dit moment krijg je 5,5 cent per teruggeleverd kWh stroom bij Essent.

Omdat er steeds meer huishoudens met zonnepanelen zijn bijgekomen en er steeds meer stroom wordt teruggeleverd, lopen de kosten voor energiemaatschappijen op. Veel energiemaatschappijen rekenen die kosten al door aan klanten. Alle klanten betalen elke maand een extra bedrag, of ze nu zonnepanelen hebben of niet.

Dat willen energiemaatschappijen veranderen. Na Eneco, volgen nu ook Essent en Vattenfall en gaan zij de extra kosten enkel nog doorbelasten aan klanten mét zonnepanelen. Klanten met zonnepanelen gaan nu terugleverkosten betalen voor elk opgewekte kWh stroom die ze niet gebruiken en dus terugleveren aan het net.

Klanten zonder zonnepanelen gaan dus minder betalen, klanten met zonnepanelen gaan meer betalen bij Essent.

Wat de terugleverkosten worden, is nog niet bekend. Wel is bekend dat de terugleverkosten lager blijven dan de terugleververgoeding. Het loont dus nog steeds om opgewekte stroom terug te leveren aan het net, al is dat niet zoveel als voorheen.

Stroomprijs Essent voor huidige klanten

Welke stroomprijs Essent-klanten betalen, is afhankelijk van het energiecontract dat je hebt bij Essent. Als je al klant bent bij Essent, kun je inloggen via de website of app van Essent en vind je in “Mijn Essent” wat jij betaalt voor 1 kWh stroom. 

💡 Als je vaste of variabele contract bij Essent bijna afloopt, kun je als huidige klant gebruik maken van een verlengaanbod. Log in om jouw aanbod te bekijken.