Wat kost een kuub gas bij Eneco? (2024)

Denk je erover om over te stappen naar Eneco? En ben je benieuwd wat een gascontract je daar op dit moment kost? Watkost.nl zocht uit wat 1 m3 gas kost bij Eneco.
Wat kost gas bij Eneco
In dit artikel:
Dit moet je weten:

1 kuub gas bij Eneco: wat kost dat?

Wat jij betaalt voor 1 m3 gas bij Eneco, is afhankelijk van het type contract dat je op dit moment hebt of van plan bent om af te sluiten.

Nieuwe Eneco-klanten

Die zijn op dit moment voordeliger uit dan bestaande Eneco-klanten. Nieuwe klanten betalen ongeveer €1,25 per m3 gas als ze nu een nieuw contract afsluiten.

Bestaande Eneco-klanten met variabel contract

Met een variabel contract betaal je de actuele gasprijs. En die ligt, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, rond de €1,25 per m3 gas.

Bestaande Eneco-klanten met vast contract

Met een vast gascontract blijf je gedurende de looptijd het tarief betalen dat op het moment van afsluiten gold. Dat kan gunstig uitvallen, wanneer de huidige gasprijs hoger is dan toen jij het contract afsloot. De kans is groot dat je met een vast contract op dit moment wat duurder uit bent dan met een variabel contract, omdat de gasprijzen bij Eneco de laatste maanden hard zijn gedaald.

In de Eneco-app kun je zien dat het tarief is dat je met een vast contract betaalt voor 1 m3 gas (Ga naar ‘Regelen’ > ‘Producten’ > ‘Gas’ en vervolgens zie je een overzicht van je gasprijzen:

Toevallig ben ik, Nicole, Eneco-klant. Ik sloot in oktober 2023 een vast contract af voor 1 jaar met gastarieven van afgerond €1,47 per m3. Daarnaast betaal je altijd vaste leveringskosten en netbeheerkosten.

Hoe ontwikkelde de gasprijs zich bij Eneco?

In 2022 was de prijs voor 1 m3 gas nog sky high. Dat kwam door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland (die normaal veel gas levert aan Nederland) en de extreme inflatie.  

Door de zachte winter van ’23/’24 daalde de vraag naar gas en zwakte de inflatie ook af. Daardoor zijn de gasprijzen de laatste tijd gelukkig weer gedaald, ook bij Eneco. In februari 2022 voerde Eneco nog een flinke prijsdaling door van bijna 20%. De prijs daalde toen van €1,51 naar €1,21 voor 1 m3 gas. Ook Vattenfall verlaagde haar prijzen voor 1 m3 gas, net als veel andere energieleveranciers.

Wat kost een kuub gas bij Eneco in juni 2024?

Sluit je in juni 2024 een nieuw gascontract af bij Eneco?

Dan betaal je afgerond €1,25 per m3 gas bij een vast contract voor 1 jaar en €1,23 per m3 gas bij een vast contract voor 3 jaar. Daarnaast betaal je €5,99 aan vaste leveringskosten en €18,80 aan netbeheerkosten. Als je kiest voor Co2-gecompenseerd gas, betaal je €1 per maand extra.