Wat kost een kuub gas bij Vattenfall? (2024)

Ben je je aan het oriënteren op een nieuw contract voor gas bij Vattenfall? Of ben je op dit moment al klant bij Vattenfall en ben je benieuwd wat je eigenlijk betaalt voor een kuub gas? Watkost.nl zocht het voor je uit.
Wat kost een kuub gas bij Vattenfall
In dit artikel:
Dit moet je weten:

Hoeveel betaal je voor 1 m3 gas bij Vattenfall?

De prijs van een kuub gas bij Vattenfall, is afhankelijk van je of je al klant bent bij Vattenfall en welk contract je precies hebt.

  • Nieuwe Vattenfall-klanten: dan geldt het gastarief dat je op dit moment betaalt. Hieronder zie je wat de actuele prijs is van een kuub gas bij Vattenfall.
  • Bestaande Vattenfall-klanten met variabel contract: dan betaal je de gasprijs die op dit moment geldt. En omdat de inkoopprijzen zijn gedaald, is de kans groot dat je met een variabel gascontract bij Vattenfall de laatste maanden steeds minder bent gaan betalen.
  • Bestaande Vattenfall-klanten met een vast contract: dan betaal je de prijs per m3 gas die gold op het moment dat je het contract afsloot en vastzette.

Ontwikkeling van de gasprijs bij Vattenfall

Na een recordhoogte van de gasprijs in 2022, zien we sindsdien gelukkig een daling van de gasprijs. Dat komt doordat de inkoopprijzen zijn gedaald en de winters zacht waren, waardoor er door Nederlandse huishoudens minder gas is verbruikt dan verwacht. Ook de energiebelasting is gedaald.

Al deze oorzaken zorgen ervoor dat de prijs voor een kuub gas daalt, ook bij Vattenfall.

Vattenfall voerde de laatste maanden al meerdere prijsdalingen door voor nieuwe klanten en huidige klanten met een variabel contract. Vanaf april zijn de gasprijzen met ruim 16% gedaald naar (afgerond) €1,26 per m3 gas.

Gasprijs voor nieuwe Vattenfall-klanten in mei 2024

Sluit je in mei 2024 een gascontract af bij Vattenfall?

Dan betaal je afgerond €1,50 per m3 bij een variabel contract, €1,32 per m3 gas bij een vast contract van een jaar en €1,33 per m3 gas bij een contract van 3 jaar.

Gasprijs voor bestaande Vattenfall-klanten

Bestaande klanten bij Vattenfall, kunnen hun gasprijs per m3 inzien door in te loggen in de app of op de website van Vattenfall. Bij de gegevens over je contract zie je precies staan wat jij op dit moment betaalt per m3 en tot wanneer dit tarief geldt.

Als je een variabel contract hebt, kan de gasprijs veranderen. Dat kan zowel positief als negatief uitvallen. Omdat de gasprijs al maanden op rij daalt, is de kans groot dat je met een variabel gascontract bij Vattenfall de laatste maanden minder bent gaan betalen.

Wil Vattenfall een verhoging of verlaging doorvoeren in de m3-prijs van gas voor bestaande klanten? Dan moet Vattenfall dat minimaal 30 dagen van tevoren aankondigen bij klanten.

Heb je en vast gascontract bij Vattenfall? Dan staat de prijs per kuub gas vast gedurende de periode dat je contract nog loopt, bijvoorbeeld 1 jaar of 2 jaar. Als je in 2022 of begin 2023 je gascontract voor langere tijd hebt afgesloten, dan is de kans groot dat je op dit moment meer betaalt voor een m3 gas dan nieuwe Vattenfall-klanten.